Wet Werk en Zekerheid

De Wet Werk en Zekerheid treedt in stapjes in werking, dat weet u inmiddels. Op 1 januari 2015 zagen we bijvoorbeeld de aanzegplicht verschijnen. 1 juli volgden een nieuwe ketenbepaling, een nieuw ontslagrecht en een nieuwe berekening van de hoogte van de WW. En op 1 januari 2016 begint de verkorting van de duur van de WW- en WGA-uitkeringen. Elke regel heeft zijn overgangsrecht en daarnaast kunnen de cao-partijen van allerlei WWZ-regels afwijken. Om hier duidelijkheid in te geven, organiseerden we in november de themabijeenkomst Wet Werk en Zekerheid. Daarin zette Willem Lindeboom, advocaat bij Brussee Lindeboom Advocaten, de gevolgen van de WWZ op een rij. Hij behandelde de juridische veranderingen. Als advocaat heeft hij bij uitstek inzicht in de problemen die u als werkgever kunt tegenkomen, maar ook in de mogelijkheden die de nieuwe situatie biedt. Hebt u deze themabijeenkomst gemist? Bekijk dan hier filmpje.

Inhoud

  • De transitievergoeding. Wanneer moet u die betalen? Ook als de werknemer IVA krijgt? Of als u hem gedeeltelijk herplaatst? En wat kunnen de cao-partijen ermee doen?
  • In welke gevallen kunt u nog een ontbinding via de kantonrechter krijgen?
  • Hoe kort wordt de WW? Gaan cao-partijen de verkorting repareren? En gaan ze iets veranderen aan de bovenwettelijke WW?
  • Hoe werkt de nieuwe ontslagprocedure via UWV?

Juul Jeurninck-Janssen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: